Na Slovensku vyrábame superfood tyčinky vo svetovej kvalite

Slovenskí vedci ju pôvodne navrhli pre lekárov a záchranné zložky v prvých líniách. Jej jedinečné zdravotné účinky ju však zaradili do regálov medzi funkčné zdravé potraviny. Svojou antivírusovou ochranou, podporou funkcií mozgu a bdelosti je ideálna pre každého v období zvýšeného stresu a záťaže. Slovenská superfood tyčinka Záchranka.

„Dostali sme jednoznačné zadanie. Vymyslieť chutnú a zdravú tyčinku, ktorá by v čase prvej vlny pandémie zjednodušila fungovanie zdravotníkom a záchranným zložkám. Tí boli celé dni uväznení v ochranných odevoch a ich prístup k jedlu bol výrazne obmedzený. Funkčnosť tyčinky sme mali rozšíriť aj o to, aby zlepšila odolnosť organizmu proti vírusovým ochoreniam,“ hovorí biochemik Peter Szalay, ktorý sa podieľal na návrhu receptúry tyčinky Záchranka. 

ÚČINNÁ V BOJI PROTI VÍRUSOM 

V receptúre vytypoval biologicky aktívne látky a nakombinoval ich tak, aby tyčinka dokázala zahnať pocit hladu a zlepšiť schopnosť organizmu poradiť si s vírusovou infekciou. V spolupráci so závodom Healthy Food Supplements (HFS) v Galante, ktorý sa venuje návrhom a výrobe zdravých funkčných tyčiniek, vytvoril tím odborníkov receptúru s jedinečnými účinkami. Tyčinka Záchranka je podľa biochemika unikátnou kombináciou zázvoru, zeleného čaju a glutamínu, ktoré majú dokázané anvírusové účinky. „Svojím zložením je výnimočná. Na trhu nie je momentálne nič, čo by sa jej aspoň trochu približovalo,“ dodáva P. Szalay. Základ tyčinky tvorí datľová pasta, ktorá má prirodzene sladkú chuť. Podľa biochemika si ju však netreba mýliť so sladkosťou. „Je to funkčná potravina. Dodá telu potrebné látky, ktoré ho chránia a pomáhajú v boji proti vyčerpaniu a únave.“

ZLEPŠUJE BDELOSŤ, FUNKCIE SRDCA A MOZGU AJ NÁLADU 

Hoci bola superfood tyčinka Záchranka vyvinutá primárne pre potreby zdravotníkov, je určená všetkým, najmä v momentoch zvýšenej únavy a záťaže. Dodá telu energiu, vitamíny, minerály a mikrovýživu vo chvíľach zvýšenej únavy, stresu, záťaže. Zlepšuje funkcie mozgu, srdca, energetický metabolizmus v svalovej výkonnosti, aktivitu pečene aj náladu. Je vhodná pre diabetikov aj alergikov, neobsahuje pridaný cukor, lepok ani laktózu. Jej základ tvorí datľová pasta, vláknina z jabĺk, čakanky a drvené mandle. Obsahuje zázvorový prášok, morskú riasu spirulina, magnézium, zinok, kofeín, taurín, extrakt zo zeleného čaju, L-karnitín a L-glutamín. V troch tyčinkách je obsiahnutá denná dávka vitamínov C, D a E. Podľa autorov receptúry zmes biologicky aktívnych látok zlepšuje energetický metabolizmus vo svalovej výkonnosti, funkciu srdca, mozgu, bdelosť, náladu aj aktivitu pečene.

PRE ŠPORTOVCOV AJ POČAS ŤAŽKÉHO PRACOVNÉHO DŇA

„V situácii, keď na nás vírusy útočia z každej strany, má význam prakticky pre každého,“ dodáva biochemik. Vďaka partnerovi tyčinky Záchranka, dm drogerie markt, ju kúpite v e-shope aj v kamenných obchodoch. Oceníte ju, keď máte toho v práci nárazovo veľa, pri športe a podľa P. Szalya je „obzvlášť vhodná pre ľudí, ktorí často cestujú, keďže tyčinka zlepšuje bdelosť a kognitívne funkcie mozgu. Nepochybne ju ocenia aj športovci, ktorých organizmus je dlhodobo vystavený vytrvalostnej záťaži.“ V Healthy Food Supplements do dnešného dňa vyrobili a bezplatne distribuovali viac ako 130-tisíc kusov tyčiniek. Materská investičná skupina Proxenta oznámila, že superfood tyčinka Záchranka sa stáva trvalým charitatívnym projektom. Celý výťažok (po odpočítaní priamych a nepriamych nákladov na výrobu) venuje spoločnosť Proxenta na charitatívne účely.

NASLEDUJE ZDRAVÁ SUPERFOOD TYČINKA PRE DETI 

„Záchranka je už aj zaregistrovaná ako ochranná známka produktu. Je to pre nás záväzok, aby tento projekt pretrval a prinášal pridanú hodnotu spoločnosti,“ hovorí autorka myšlienky tyčinky Záchranka Monika Balgová z investičnej skupiny Proxenta. Prvé lastovičky už výrobcovia tyčinky zaznamenali v predvianočnom období. „Teším sa, že výnimočné vlastnosti tyčinky oslovili aj viacerých slovenských zamestnávateľov, ktorí Záchranku objednali ako zdravý benefit pre svojich zamestnancov a kolegov,“ hovorí Monika Balgová. So svojím tímom si v novom roku nastavili dôležitý cieľ: „Urobíme všetko preto, aby sme aj s pomocou tyčinky Záchranka ešte viac hovorili o nutnosti zdravšieho životného štýlu, starostlivosti o zdravie a pravidelnej strave. Rovnako prezradím, že rodina Záchranky sa čoskoro rozrastie o nového člena a jej pomoc prekročí hranice Slovenska.“

Healthy Food Supplements s.r.o., Kolónia 2834/49, Galanta 924 01, 0918737666, info@tycinkazachranka.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info